International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam (IFFR) is één van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens één van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires en korte films; de tentoonstellingen; muzikale optredens; talkshows en drukbezochte afterparty’s maken van Rotterdam twaalf dagen de opwindendste filmhoofdstad van Nederland. Het festival ontvangt een omvangrijk festivalpubliek (287.000 bezoeken in 2014) en ruim 2300 internationale filmprofessionals (regisseurs, filmproducenten, journalisten). 

De aankomende 44ste editie vindt plaats van 21 januari tot en met 1 februari 2015.

IFFR-programmabijlage in de Volkskrant
Het volledige IFFR-programma met alle filmbeschrijvingen van A tot Z, het blokkenschema en praktische informatie, wordt op 14 januari in een oplage van 305.000 exemplaren bijgestoken in de Volkskrant. 50.000 Exemplaren worden verspreid in regio Rotterdam, de Randstad en de IFFR-programmabijlage is op alle festivallocaties terug te vinden.

  • Oplage: 305.000

IFFR Daily Tiger (dagkrant)
De full-color Daily Tiger, de dagelijks dagkrant, is gratis verkrijgbaar op alle festivallocaties en in de Rotterdamse horeca. Met nieuws, achtergrondartikelen, fotoreportages, columns en interviews wordt het publiek op de hoogte gehouden van het festival. Er verschijnen elf Daily Tigers met een totale oplage van 110.000 stuks.

  • Oplage: 11 x 10.000

IFFR-website
De homepage van www.filmfestivalrotterdam.com is het kloppende digitale hart van het festival. Vanaf oktober 2014 tot en met het festival in januari / februari 2015 is het mogelijk om in vaste periodes banners te plaatsen. Er zijn twee opties per webpagina. De banners worden in een loop op specifieke Nederlandse en Engelse pagina’s geplaatst.

IFFR Tiger Alert (nieuwsbrief)
De Tiger Alert, IFFR’s nieuwsbrief met festivalnieuws, kortingsacties en exclusieve updates, verschijnt elke twee tot vier weken in aanloop naar het festival en heeft een dagelijkse roulatie gedurende de twaalf dagen van IFFR. De nieuwsbrief heeft meer dan 13.000 abonnees. Per nieuwsbrief zijn 2 bannerposities beschikbaar.

  • Abonnees: 13.000

Contact
Dennis Dercksen
Mariska Jankovits

Advertentiekaart: 
Categorie: 
Cultuur